Stok Takip Programı

Stok Takip Programı

Ticaret yapan işletmelerin satışa sunacağı, imalatını yapacağı ya da işletmenin kendi faaliyeti için kullanacağı tüm mal ve varlıklar stok kapsamına girer. Örneğin fırın deposundaki un, marketlerdeki gıda ürünleri ya da giyim mağazalarının deposundaki kıyafetler stok olarak değerlendirilir. Bu yazımızda, stok takibi ve stok takip programı hakkında size çeşitli bilgiler sunacağız.

Stok Nedir?

Yeterli bütçeye sahip olan her işletme, stok yapar. Sermaye birikimi yeterli olan ve stokları karşılayacak deposu olan işletmelerde stok yapmak gerekliliktir. Stok yapmak işletmeler için önemlidir. Özellikle de ticaret hacmi geniş olan işletmeler için zorunlu hale gelmiştir. Stok yapan işletmeler, beklenmedik bir talep karşısında tüm gereksinimleri giderir. Ürünün yeniden temin edilmesinde problemler yaşanabilir. Bu durumda stok yapan firma, ürünün üretimi artana kadar kritik zamanı kolay şekilde atlatır.

Stok Takibi ve Avantajları

Ticaretle uğraşan işletmeler, işletmeleri bünyesinde bulunan ürünlerin düzenli olarak denetlenmesine stok takibi denmektedir. İşletmeler, denetim sonunda yani stok takibi sonunda satış yapacağı ya da üretimde kullanılan ürünlerin ne kadar kaldığını görebilir. Buna göre eğer elinde yeterli sayıda ürün yoksa öncesinden sipariş verir. Böylece zaman kaybetmeden üretimi ya da satışı gerçekleştirmiş olur.

Günümüzde maliyetlerin günden güne değişmesi kapsamında stok takibini daha da önemli hale getirmiştir. Döviz kurlarının güvensiz bir şekilde artması, firmaların stok takibi yapmalarını zorunlu kılmaktadır. Stok takip programı avantajı, takip sürecini periyodik bir şekilde yapan işletmelerin, doğru ürünü doğru zamanda alarak maliyetlerini düşürmesi şeklinde karşımıza çıkar. Böylelikle işletme kar eder.

Bulut Tabanlı Stok Takibi Programı

Bulut sistemi verileri online bir şekilde depolar. Stok takip programı, bulut tabanlı kullanıldığında veriler online bir şekilde depolar ve takibini gerçekleştirir. Stoklara ait tüm detaylar bilgisayarda depolanır. İnternet olan her yerde bu verilere kolayca ulaşılabilir. Saha satış programı ile cep telefonundan ya da bilgisayardan stok takibi yapılabilir.

Bulut tabanlı stok takip programı işletmelere çeşitli avantajlar sunar. Bulut tabanlı sistem çok daha güvenilirdir. Veriler sanal ortamda saklandığından dolayı masa üstü uygulamalar gibi değildir. Stok verilerinin dışında siparişleri ya da muhasebe verilerini güvenle saklar. İşletmeler de rahatlıkla takibini sağlar. İşletmeler zamandan tasarruf eder. Fatura ve sipariş gibi işlemleri otomatiğe bağlar. İstenilen ürün için stok seviyesini belirler. Böylece ürün stoku azaldığında uyarı verir ve işletme stokları günceller.

stok takip programı

Ücretsiz Deneyin !

Herhangi bir kredi kartı bilgileri vermeden 14 gün boyunca tüm özellikleri ücresiz olarak deneyebilirsiniz.